Seniorenclub Wassenaar, het gezelligste honden en katten bejaardentehuis van Nederland!

De Seniorenclub is het eerste bejaardentehuis voor honden en katten in Nederland.
De “Club” is in eerste instantie opgezet voor de opvang van oudere dieren waarvan de eigenaar niet meer in staat is te zorgen, bijvoorbeeld doordat deze zelf in een bejaarden- c.q. verpleeghuis opgenomen moest worden.

Voor permanente opname in de Seniorenafdelingen gelden criteria als: leeftijd in relatie tot ras of een situatie (denk hierbij aan ouderdom, problemen met het bewegingsapparaat, dagelijkse injecties etc.) waarbij het dier niet meer thuis verzorgd kan worden .

Steun onze Seniorenclub met een financiële adoptie van € 5,- per maand


De geschiedenis:

De “Seniorenclub” is een onderdeel van Stichting Nationale Dierenzorg te Wassenaar. Deze werd in 1926 opgericht door hofdames van onze toenmalige Koningin Wilhelmina. Het is een van de langst bestaande dierenopvangen van Nederland.

In 1985 opende haar dochter H.K.H. Prinses Juliana het nieuwe gebouw waarin de “Seniorenclub” voor honden is ondergebracht. Twee jaar later werd het “Catshuys” geopend waar de bejaarde katten een fijn onderkomen hebben.

Niet alleen oudere honden en katten met een eigenaar zijn welkom in de Seniorenclub. Ook onze bejaarde of door een ongemak, moeilijk te plaatsen asieldieren vinden hier een warme mand.

Steun met een financiële adoptie:
Het adoptiefonds helpt! Een adoptant betaalt 5 euro per maand en adopteert zo een ouder dier in onze opvang. Per dier zijn er (minimaal) zo’n 25 adoptanten nodig. Het adoptiefonds heeft vele, zeer trouwe adoptanten die ons jaarlijks of zelfs vaker steunen! Wij zijn ze zeer dankbaar.

Wij zien steeds vaker dat ook mensen, in groepsverband of op andere manieren onze Seniorenclub steunen.

  • Mensen die door allergie in het gezin zelf geen huisdieren kunnen nemen en toch zo af en toe “hun” adoptiedier kunnen bezoeken.
  • Een klas van een lagere school die als goed doel een hond of kat adopteren. (Ook vertellen wij graag over onze organisatie op scholen e.d!)
  • Een kantoor of bedrijf die (na een dag vrijwilligerswerk op het terrein van Dierenzorg in het kader van teambuilding) wat meer wil doen met de personeelspot dan alleen bowlen of steengrillen.

Wij zijn blij met alle deze soorten hulp en de vele initiatieven tot het steunen van onze Seniorenclub!

Wanneer u uw adoptie voor tenminste 5 jaar vastlegt, is het gehele adoptiebedrag aftrekbaar van de inkomsten belasting. Lees hier hoe dat werkt.

Wilt u een van onze oudere honden of katten financieel adopteren? Maak dan gebruik van ons online adoptieformulier of stuur een email naar info@ndz.nl 

Bekijk de video impressies van de honden en katten in de Seniorenclub.